ponedeljek, 12. februar 2024

Tektonik OL #117 Single Hop India Black Ale

Pod številko 117 v Tektonikovi Odprti Ligi, seriji zvarkov v omejenih količinah in le za omejen čas, se je znašel tudi temni IPA, ki pa so ga v pivovarni zvarili z eno samo sorto hmelja.  

Tektonikov temni IPA je zelo temno rjavega telesa, skoraj že popolnoma črne barve, srednje velika in kar obstojna glava pa je kremasta in bež odtenka. Aroma je nežno sadna v začetku, v trenutku pa nadzor prevzame izrazit kokosov značaj z nekaj čokoladnega dodatka - na koncu se vse poveže v precej pinakoladast pridih, ki je zelo vabljiv. Srednja grenkoba prednjači v požirku, zraven pa dobimo še minimalno sladkobico. Finiš je bolj suh in s praženim občutkom, ki se potegne še v zelo trajajoč in kar občuten pookus. 
 
Ta Tektonikov temni IPA je lahkotnejšega telesa in zelo svežega značaja, predvsem zaradi svoje osvežilne arome. V požirku je mogoče malenkost bolj izrazit, a vseeno ostaja zelo prijeten, kokosasto naravnan zvarek.

OL #117 Single Hop India Black Ale

Ljubljana

Temni IPA

6,1%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → kokosa je v izobilju, prijeten, a v požirku mogoče malo (pre)oster

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

 

Ni komentarjev:

Objavite komentar