petek, 16. februar 2024

Pelicon Peanut Butter Stout

Pivo, oziroma, če smo bolj natančni, stout in značaj arašidovega masla sta (morda nepričakovano) izjemen par. Tudi v pivovarni Pelicon so se odločili, da preverijo to kombinacijo tudi v praksi in nastal je ta desertni stout.  
 
Ta desertni stout je popolnoma črnega telesa, večja in bež obarvana glava pa ga prekrije le za krajši čas. Aroma je zelo prijetna in vabljiva kombinacija praženih not, rahle čoko-vanilije ter nekoliko bolj izrazitega arašidovega masla, kasneje pa se pridruži še rahlo kavnat dih. Zmerno nežna grenkoba se pojavi v začetku požirka, zraven pa se ji pridruži še srednje pražen občutke. Rahlo kiselkast žitni značaj popestri požirek, vse čas pa nas spremlja še neže narašidast priokus. Lahkoten in blag pookus pa nato še kar traja. 
 
Peliconov pastry stout je srednje polnega telesa in zelo žametnega občutka v poćirku. V svojem značaju nam ponuja prijetno kombinacijo okusov, v kateri pa po pričakovanju izstopa karakter arašidov(ega masla).  
 

Peanut Butter Stout

Ajdovščina

Desertni Stout

7,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → zelo všečen pastry stout, ki prinese kar obljublja v imenu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar