nedelja, 18. februar 2024

Clef Chocolate Vanilla Stout


V pivovarni Clef se še kar niso naveličali sladic v pivski obliki. Tokrat so namreč pripravili Chocolate Vanilla Stout, ki pivcu prinaša klasično kombinacijo prijetne čokolade in kremaste vanilije - vse pa je zapakirano v drznost stout piva.
 
Srednje velika in kavnato oabrvana glava prekrije popolnoma črno telo tega stouta, nato pa se kar hitro tudi umakne. Iz kozarca nato zapihajo izrazite in zelo sladicaste aroma kakava in čokolade, ki povsem zakrijeta nežnejšo vanilijo precej v ozadju. V požirku dobimo srednje izrazno grenkobo, ki se nadaljuje v nežno pražen finiš. Vmes se pojavi še kak sladek čokoladno-vanilijast priokus sem ter tja, a komajda, nato pa trajajoč pookus s svojim grenkobno-praženim značajem še kar poleži v ustih.
 
Chocolate Vanilla Stout, kot so si ga zamislili v pivovarni Clef, je srednje polnega telesa in precej žametne teksture. V aromi nas zasipa s svojim sladicastim značajem, med tem ko je v požirku precej bolj pivski.   


Chocolate Vanilla Stout

Petrovče

Desertni stout

5,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sladicasta aroma in malenkost bolj oster požirek v kombinaciji s kremastim telesom delujeta zelo dobro

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar