ponedeljek, 4. julij 2022

Bevog Humphead Wrasse

S to ogromno koralno ribo (ustnačo), ki je zaradi ogroženosti našla mesto v seriji Extinction Is Forever, se v pivovarni Bevog podajajo k novemu podstilu IPA piv, ki bi znal postati eden izmed hitov letošnjega leta - cold IPA.
 
Bevogov hladni IPA je kristalno čistega zlato-rumenega telesa, večja puhasta bela glava, ki nastane na kozarcu, pa tudi kar lepo obstane. Prvi vdih nam ponuja svežo travnazo-zeliščno aromo, ki jo kasneje dopolnjujejo prijetni sadni pridihi, predvsem malo bolj citrusno obarvani. Požirek zaznamuje kar pošteno konkretna hmeljna grenkoba, ki je v svojem značaju zelo travnata in zeliščna ter ima tudi konkretno suh finiš. Pookus pa še na kratko s tem občutkom nekoliko nežnejše poleži na jeziku.
 
Humphead Wrasse je pivo precej lahkotnega telesa in svežega značaja, ki ga do popolnosti zaznamuje konkretno grenkoben, travnato-zeliščen značaj - in kot tak je kar precejen kontrast nežnejši sadni aromi.     
 

Humphead Wrasse

Bad Radkersburg

Hladni IPA

5,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → na vdih prijeten, požirek pa je nekoliko preoster s svojo zeliščno stranjo, ampak tak je stil sam po sebi

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar