torek, 4. januar 2022

22Brewing Karatel - Sour Saison Fermented And Aged In Wine Barrels With Refosco Grapes

Pivovarna 22Brewing svojo zgodbo istrskih divjih ale piv nadaljuje s serijo Karatel. Svoje mesto je v njej našel tudi kisli saison, ki je fermentiral in se staral v vinskih sodih skupaj z grozdjem refoška.
 
Že na bežen pogled daje to pivo povsem vinski vtis s svojo temno (vinsko) rdečo barvo, za daljši čas pa ga pokrije tudi rožnato-bela milnata glava, ki se ji prav nič ne mudi. Staranje v refoškovih sodih je na pivo preneslo veliko značaja, ki se ga čuti že na prvi bežen vdih - kiselkasto-trpek vinski nos z nekaj sadnega občutka jagodičevja (predvsem borovnic) za zraven, le-ta pa postane kasneje le še bolj izrazen. Požirek je srednje kisljast v začetku, usta malo povleče skupaj, nadaljuje pa se z nekaj grozdno-borovničeve sladkobe. V finišu je lahkotno trpek in kot tak še malo poleži v ustih. 
 
Refoškov Karatel je lahkotnejšega telesa in zelo svežega značaja. Bolj kot kisel vinski značaj ga zaznamuje nežna sladkoba, ki ustvari zelo všečno celoto, ki se predvsem z lahkoto spije. Več kot špricar.      
 

Karatel - Sour Saison Fermeted And Aged In Wine Barrels With Refosco Grapes

Koper

Kisli ale

7,9%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → zelo piten, super svež, prijetno nežne kislosti, saden občutek pa mu doda še veliko piko na i

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar