sreda, 16. marec 2016

Kje se bo dogajalo? - PivoGovori

Kdo bi si še pred nekaj leti mislil, da bomo v kratkem priča pravi konferenci, ki bo namenjena samo pivu, pivu in vsem kar seveda spada poleg - PivoGovori

Ja, z razcvetom mikropivovarske scene pri nas, nismo dobili samo lepo število novih pivovarn in piv, dobili smo tudi veliko število ljubiteljev dobrega piva. Prav tako pa smo dobili tudi kar nekaj strokovnjakov in ljubiteljev, ki širijo svoje "poslanstvo" - dvig piva in kulture piva na nivo, ki si ga ta pijača definitivno zasluži.
Tako je prišla priložnost in obenem tudi potreba za pravo pivsko konferenco, kjer bomo lahko poslušali o uspešnih zgodbah na področju piva. Organizatorji tega dogodka so podobno misleči fantje, ljubitelji piva, ki sestavljajo ekipo portala Pivopis.si, v celoti posvečenega pivu. 

Ekipa Pivopis.si, ki je v teh dneh ravno na turneji z naslovom Katero je pravo pivo zame? (partner v projektu je uvoznik Craft Pivo iz Novega mesta) in katere smiselni zaključek bo tudi ta konferenca, je že preizkušeni promotor dobrega piva pri nas. Da pa na konferenci ne boste poslušali samo ljubitelje piva, so fantje na konferenco zvabili kar nekaj poznanih imen iz vseh branž, ki sestavljajo in spremljajo pivovarstvo.

Koga bomo slišali?


Med govorniki bodo tako pivovarji treh pivovarn, ki sodijo pri nas v sam vrh. Svoje bodo namreč povedali ljudje, odgovorni za naslednje zvarke: The 3rd Pill IPA, Yes Boss!, SIPA, Combat Wombat, Kramah, Tak in še in še. 
Iz ajdovske burje bo svoje poglede predstavila boljša polovica ekipe Pelicon, Anita Lozar. Iz jamskih globin bo na plano prilezel glavni varilec pivovarne HumanFish Jaša Zidar. Severno mejo pa bo proti jugu prečkal še Vasja Golar iz pivovarne Bevog. Tako bomo lahko iz prve roke slišali zgodbe ljudi, ki so nam prinesli nekatere izmed najboljših zvarkov pri nas.

Vse o sladu najbrž ve naslednji ekspert, to je Gregor Alič, ki je del nemškega podjetja Weyermann. Mogoče bo to ime bolj poznano domačim pivovarjem, saj se podjetje ukvarja s proizvodnjo različnih vrst te sestavine piva. 

Največkrat s svojo vespo razvaža piva, tokrat pa bo povedal še kaj več o še enem pomembnem dejavniku v svetu ljubiteljev piva, to je trgovina s pivom. S svojo zgodbo nam bo namreč postregel Dejan Žerdin, ustanovitelj spletne trgovine Birbox.
Pogled izza šanka in točilnih naprav bo poskušal prikazati Marco Vidmar, ki bo prišel neposredno iz najboljšega puba v tej naši deželici, Sir Williams Puba, da predstavi še ta vidik piva. 

Ker pa gre odlično pivo z roko v roki z okusno hrano, boste lahko slišali tudi Dejana Turka iz restavracije Kralj Žara. Da pa bo mera res polna, bo svoje dodal še Lior Kochavy, človek, ki stoji za enim najbolj prepoznavnih, obiskanih in uspešnih festivalov piva, Pivo & Burger Fest

Kdaj, kje in kako?


Ljubiteljem piva se tako obeta en zares lep in po vsej verjetnosti tudi poučen večer o pivu, kjer boste lahko izvedeli marsikaj zanimivega. Dogajanje bo potekalo na Gradu Jable v bližini Domžal, vstopnice za dogodek, ki bo potekal v četrtek 31. marca z začetkom ob 19. uri pa so (zaenkrat) še vedno na voljo na spletni strani portala Pivopis.si (klik). 

Se vidimo?

Ni komentarjev:

Objavite komentar