sobota, 12. marec 2016

Vizir Meggy


Ime: Meggy
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Medeno pivo
Vsebnost alkohola: 7%

Ocena: 3,7 / 5

Meggy je Vizirjev zvarek, kateremu so v procesu varjenja dodali tudi lokalni cvetlični med. V bistvu gre za starodaven in že nekoliko pozabljen stil piva, ki pa so pri našem belokranjskem pivovarju dodali v svojo stalno ponudbo.

Motna in žareča oranžna barva zaznamuje izgled tega zvarka, za dodatek pa poskrbi še razmeroma majhna in ne preveč obstojna bela glava. Takoj na začetku se seznanimo z nežno aromo grenkega medu, ki jo preplavijo travne note hmelja, toda nekako aroma medu na koncu vseeno predre skozi in postane bolj prijetna in zaznavna. Za začetek v okusu zaznamo sladkobo, ki se nekako obdrži vse do konca. Grenkoba je zadržana, zato pa poleg alkohola, ki kar pogreje in je dokaj občuten, do izraza pride še blag pikanten priokus čisto na koncu, medtem ko je pookus rezerviran za genkobno-zeliščni značaj.

Ves ta dodatek medu tudi samemu pivu pomaga do srednje polnosti, medtem ko v samem okusu in aromi prevladuje medeni značaj, le-ta pa vseeno ni pretirano izrazit, da bi bil neprijeten. Všečno pivo.
Cena: 2€ (0,33l)

Kje ga najdem?
  • Vizir.si spletna trgovina

Ni komentarjev:

Objavite komentar