torek, 8. marec 2016

Vizir Nori Franc


Ime: Nori Franc
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj
Stil piva: Ameriški močni ale
Vsebnost alkohola: 10%

Ocena: 3,5 / 5

10% alkohola je tista stvar, ki naredi tega Franca res norega. Pivovar predlaga, da si ga privoščimo, ko si zaželimo nekaj drugačnega, nevsakdanjega in odštekanega. Toda pri tem moramo paziti, kajti v kolikor bomo pretiravali, lahko kaj kmalu nori postanemo tudi sami. 

V kozarcu se Nori Franc prikaže s precej motno temno jantarjevo barvo, ki že meji na bakreno, na vrhu pa se pojavi majhna in ne ravno obstojna pena rahlo umazano bele barve. Najprej bodo v naš nos zašle sadne arome, kjer se skriva nekaj pridiha agrumov in suhih sliv. Od zadaj pa v ospredje vztrajno lezejo sladne note, ki nam podarijo karamelo in piškote, ter popolnoma zakrijejo prej omenjeni sadni dih, ki se prikaže le še čisto na koncu. Vse skupaj pa spremlja tudi nežen in topel vonj alkohola. Okus ima rahlo začetno sladkobo karamele, zmerno grenkobo v nadaljevanju, čisto na koncu pa še presenetljivo blag občutek alkohola. 

Nori Franc se tako pokaže, da zna biti tudi srednje lahek, precej aromatičen z rahlo zadržanim okusom. Brez dvoma piten, a je obenem v resnici veliko bolj močan kot se nam pokaže, zato le previdno, ko ravnate z njim. 
Cena: okoli 2,5€ (0,33l)

Kje ga najdem?
  • Vizir.si (spletna trgovina)
  • Pivo na Dom (spletna trgovina)
  • Pivarna (Maribor)
  • Kava Bar Zeus (Kočevje)

Ni komentarjev:

Objavite komentar