četrtek, 31. marec 2016

Kje se bo dogajalo? - Festival Belgijskega Piva

Prvi vikend v mesecu aprilu se bo pri nas tudi uradno odprla sezona festivalov piva. V Ljubljani bo takrat namreč potekal dvodnevni Festival Belgijskega Piva.

Ekipe uvoznikov piva iz te pivske dežele bodo namreč na ogled in pokus postavile svoje zvarke. Tako naj bi bilo na voljo preko 40 različnih točenih piv, ki jih bodo predstavili uvozniki Pivotoč, Buteljka Piva in Gama Trgovina, prav tako pa lahko pričakujemo še okoli 60 vrst ustekleničenih zvarkov.
Res je, da zna biti aprilsko vreme zelo muhasto, toda organizatorji, ljubljanski Gas Station, so mislili tudi na to. Prav tako pa bo ob festivalu potekal spremljevalni progam, za hrano pa bosta poskrbela Lars in Sven.

Kaj bomo lahko okušali?


Naši uvozniki so za festival pripravili naslednje znamke piv, med katerimi bo lahko vsak ljubitelj piva brez dvoma našel nekaj zase. Tako bodo na festivalu prisotna tako trapistovska piva, belgijska samostanska piva, lambik zvarki, pa tudi kaj netradicionalnega se bo našlo.



Torej, festivalska sezona piva je odprta. Gremo v akcijo!

Kdaj, kje in kako?


1. Festival Belgijskega Piva bo potekal v soboto in nedeljo, 2. in 3. aprila, pred lokalom Gas Station v Ljubljani, kjer je mimogrede potekal tudi prvi Ljubljanski festival piva. V soboto vas pivo pričakuje ob 13. uri pa vse do 22. ure, medtem ko boste v nedeljo lahko belgijce pokušali ob 12. do 20. ure. Več informacij še na FB strani 1. Festival Belgisjkega Piva.

Vstop je seveda brezplačen, pivo pač ne :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar