sobota, 26. marec 2016

Peliconova pokušina v Malimački - 25.3.2016


Vedno me razveseli kakšna objava, da se bo nekaj v zvezi z odličnim pivom dogajalo tudi v mojem rodnem Novem mestu. Tako sem bil navdušen, ko sem zasledil, da bo ena izmed postojank Peliconove turneje s popolnoma novo Enigmo tudi pri nas.

Gostitej je bil lokal Malamačka, ki spada med enega najbolje založenih lokalov z butičnim pivom v mestu. Da pa smo lahko uživali v predstavitvi Enigme ter pokušini nekaterih ostalih zvarkov, sta poskrbela Anita in Matej, ki sta direktno iz Ajdovščine pripeljala te tekoče dobrote. 

Seveda sta pivovarja obiskovalcem namenila tudi kar nekaj zanimivih besed o pivu, pivovarni in vsem kar sodi zraven. Ob pokušini že poznanih zvarkov (Stout in Out of China), pa je bila glavna zvezda večera najnovejši Peliconov zvarek - Enigma. 
Gre za zelo zanimivo in pitno pivo stila IPA - super aromatično z blažjo hmeljno grenkobo, posebnost pa je, da je zvarjena s tasmanskim hmeljem (prvo pivo s hmeljem iz tistega konca pri nas), ki je pivu dal tudi ime. Še ena zanimivost, hmelj je dobil tako ime, ker je bilo skorajda nemogoče povedati katero sadje vse se zazna v aromi - in tudi v Peliconovem zvarku najdemo kar polno košaro različnih sadežev.

Polna Malamačka in navdušeni obrazi med obiskovalci so še en pokazatelj več, da se pivska scena pri nas razvija res na vseh koncih, ter seveda dokaz še enega uspešnega pivskega večera. Ter seveda, da imamo res radi odlično pivo.   

Ni komentarjev:

Objavite komentar