sreda, 9. marec 2016

Mali Grad Your Obsession


Ime: Your Obsession
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik
Stil piva: Lahki IPA
Vsebnost alkohola: 4,8%

Ocena: 4,1 / 5

Pri kamniški pivovarni Mali Grad že skrbijo, da se bomo tudi v počasi prihajajočem toplejšem vremenu lahko brez težav konkretno odžejali. Izdelali so namreč pivo stila session IPA, za katerega velja, da pivcu prinese ves okus IPA piva, vendar z nijo stopnjo alkohola. 

Pivo, ki bo na voljo samo v točeni obliki, ima rahlo motno zlato barvo. Pokriva ga srednje velika bela pena, ki počasi izgineva, za sabo pa pusti zgledno čipko. Najprej na ta zvarek navduši z zelo prijetno in lahko zaznavno sadno aromo, kjer se skrivajo agrumi in tropsko sadje. Vsi skupaj pa se zlijejo v prijetno in zelo vabljivo kombinacijo, kjer noben člen posebej ne izstopa, ampak se držijo skupaj. Podporo pa jim nudi nežna prisotnost sladu, ki malo spomni na piškote. Od samega začetka bomo okusili kar solidno hmeljno grenkobo, ki ima sadni značaj. Za ozadje pa skrbi blaga prisotnost karamele, ki postaja z vsakim požirkom izrazitejša, vendar hmeljni značaj vseeno drži vse vajeti v svojih rokah. Pookus ni pretirano močan, vendar pa grenkobni občutek v naših ustih vseeno še kar poleži. 

Gre za precej lahkotno in izjemno pitno pivo, ki tako pivcu res prinese ves obljubljeni okus in grenkobo. Na drugi strani pa nižja stopnja alkohola dovoli, da si privoščimo več kot enega, kar je dobro, saj ta zvarek neverjetno hitro izgine iz kozarca. 
Cena: okoli 3€ (0,5l)

Kje ga najdem?
  • Taquería El Patrón (Ljubljana)
  • Zoo (Ljubljana)
  • Pod Skalo (Kamnik)
  • Bar Strelček (Kamnik)
  • Bar Freising (Škofja Loka)

Ni komentarjev:

Objavite komentar