sreda, 30. marec 2016

Pelicon Enigma


Ime: Enigma
Pivovarna: Pivovarna Pelicon, Ajdovščina

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6,3%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 4,8 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 15/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 10/10)

Po čem je najbolj znana Tasmanija? Jasno, po tasmanskem vragu po imenu Taz iz Looney Toons in po sorti hmelja Enigma, ki je sestavni del Peliconovega najbolj enigmatičnega zvarka do sedaj. No, vsaj po tem, ko poskusite ta zvarek bo temu tako.

Enigmin izgled zaznamuje rahlo motnikava zlato-rumena barva, na vrhu kozarca pa se za nekoliko krajši čas vsede še bela puhasta glava. Najboljše pa se skriva pod njo, kajti v trenutku nas popolnoma omami s svojo intenzivno in super prijetno hmeljno aromo, v kateri se skriva najmanj zvrhana košara tropskega sadja. Na tropske otoke nas popeljejo note ananasa in sočne grenivke, poleg pa se znajde še mango in veliko ostalih agrumov. Vse našteto sadje se s prijetno sladkobo in citrusnim priokusom izredno lepo prenese tudi v okus, ki ga proti koncu dopolni še zmerna hmeljna grenkoba, v bistvu nekoliko zadržane sorte. Trajajoč pookus le še dopolni celoto tega enigmatičnega zvarka, ter že kar kriči po naslednjem kozarcu ali dveh. 

Vrhunska Enigma bo ljubitelje hmelja nedvomno zasvojila s svojo neverjetno aromo - kot rečeno, zvrhana košara tropskega sadja kar buhti iz nje - popolnost. Niti malo pa ne zaostane niti s svojim svežim okusom, ki jo naredi kot en lahkotni tropski sokec, ki nas s svojimi enigmatičnimi okusi popelje daleč stran. Kaj več bi si sploh še želeli od IPA zvarka?!
Cena: 2,87€ (0,5l; steklenica) - Pivoljub (Ljubljana)

Kje še ga najdem?
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Lepa Žoga (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
  • Bar Freising (Škofja Loka)
  • Beerightback (Nova Gorica)
  • Pelicon Bottle Shop (Ajdovščina)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar