četrtek, 12. januar 2017

Green Gold Dragon


Ime: Dragon
Pivovarna: Green Gold Brewing, Šempeter v Savinjski dolini

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 5,5%
Na voljo: točeno

Ocena: 4 / 5 → vrhunsko pivce
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 8/10)

Green Gold Brewing so začetek leta 2017 obeležili z novostjo - enohmeljno IPO po imenu Dragon, za katero pravijo da nas bo s svojim hmeljnim značajem kar pošteno udarila. Brez dvoma se obeta nekaj, kar bo po duši ljubiteljem bolj hmeljenih zvarkov.   

Jantarni zmaj popolnoma motnega telesa je pokrit s solidno rahlo rumenkasto-belo glavo, kremasto in s posebej všečno čipko, ki jo pusti za sabo. Nežno nas objame sadni dih, hmeljne note pa v sebi skrivajo še nekaj pridiha žvečilnega gumija, tako zelo značilnega za hmelj styrian wolf. Kasneje pa nam pivo pokaže še svoj sladni karakter, ki še najbolj spominja na kosmiče. Solidna hmeljna grenkoba nas spremlja od samega začetka, okus pa dopolni rahlo poprast značaj in nekaj rahle sladkobe, ki se pomeša z notami žvečilnega gumija. Dolgotrajen in kar izrazit pookus pa nas bo še dolgo spominjal na to enohmeljno IPO. 

Dragon je konkretno hmeljnata IPA z izrazitim hmeljnim značajen domače sorte hmelja, kot smo že navajeni od zvarkov izpod rok Green Gold Brewing. Dokaj polno telo lepo nasiti in odžeja, predvsem pa se zvarek izkaže kot hmeljna bomba in ne razočara "hmeljnih glav".
Cena: 3,50€ (0,28l; točeno; v pubu)

Kje ga najdem?
  • Katrca (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar