sreda, 25. januar 2017

Vizir Yellow Submarine


Ime: Yellow Submarine
Pivovarna: Pivovarna Vizir, Črnomelj

Stil piva: Pšenično pivo
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 2,6 / 5 → saj je kar v redu
(IZGLED: 2/5 - AROMA: 11/15 - OKUS: 6/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 4/10)

"We all live in a yellow submarine..." so si že davno nazaj prepevali legendarni Beatlesi, v belokranjski pivovarni Vizir pa so ubrali malo drugačno besedilo. Ob varjenju tega pšeničnega piva so si najbrž vsi prepevali "we all drink the Yellow Submarine".

Iz te rumene podmornice kar drejo tipične pšenične arome, kjer pod majhno in neobstojno belo glavo glavno vlogo odigrajo zrele banane in še kakšen zrel sadež bi se našel poleg. Ne manjka pa niti pridih znanih začimb, ki temu lahkotnemu oranžnemu pivu dajo še poseben pečat. Začetek pripade zmerni sladkobi pšenice, medtem ko v zaključku niti vlečeta blaga grenkoba in precej začinjen finiš. Svoje proti koncu odigra tudi nekaj sicer rahle prisotnosti kisline in dokaj izrazit pookus, ki ima nekoliko nenavaden medicinski značaj.

Yellow Submarine iz Vizirja nas sicer zelo očara s svojo vabljivo aromo, medtem ko z okusom (na žalost) ne doseže teh standardov - čeprav gre še vedno za pitno pivo. Mogoče naj po njem raje posežejo zapriseženi ljubitelji teh nemških klasik. 
Cena: 2,90€ (0,5l; steklenica; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivovarna Vizir (Črnomelj)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar