petek, 6. januar 2017

Reservoir Dogs Medana Incubo


Ime: Medana Incubo
Pivovarna: Reservoir Dogs Brewery, Nova Gorica

Stil piva: Kisli ale
Vsebnost alkohola: 6,6%
Na voljo: buteljka

Ocena: 4,8 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 10/10)

Reservoir Dogs so se lotili prav posebnega projekta. Svoj poznani in preizkušeni Incubo saison so natočili v stare murvine vinske sode, kjer je pred tem v vinski kleti Klinec zorelo vino verduc. Pol leta so zadevo pustili pri miru, da je še dodatno fermentiralo in pridobivalo okuse, nato pa vsebino natočili v posebne buteljke, kjer je še nadaljnjega pol leta pivo čakalo. Končni produkt, pa so v zelo omejenih količinah ponudili vsem posebnega piva željnim ljubiteljem. 

Medana nam že na prvi vdih pokaže, da ne gre za čisto navadno pivo. S svojimi aromami, ki jih vodijo kislo-vinsko naravnane note belega grozdja nas takoj osvojijo, pridno pa jim sledijo nežni agrumi in nekaj domačega, kmečkega pridiha, ki postane kasneje bolj izrazit. Tudi na pogled s svojo motno in žarečo oranžno barvo deluje zelo vabljivo, izgled pa dopolni še tanjši pokrov umazano bele glave. Okus sledi prej omenjenim lastnostim, kjer seveda glavno vologo odigra kislina, le ta pa vseeno ni tako pretirana, da v ozadju ne bi zaznali tistega karakterja Incubo piva, ki smo ga lahko že zdavnaj spoznali. Nekoliko kasneje pridobi Medana še nekoliko sadno komponento, s svojim suhim finišem ter lahkotnim telesom svežega duha pa deluje neizmerno osvežilno 

Brez dvoma v primeru tega zvarka govorimo o vrhunski kvaliteti. Kako bo zvarek zaradi svojega vinsko-pivskega hibridnega značaja vseč pivcu, je odvisno od vsakega posameznika posebej - nenavsezadnje le gre za pivo zelo specifičnih in izrazitih lastnosti. Bo pa zaradi svojim nekoliko nežnejših vinskih karakteristik več kot odličen uvod v svet resnično kislih piv. Nedvomno pivo za posebne priložnosti, kar nakazuje tudi količina buteljk, a vseeno nekaj, kar bi brez težav pili vsak dan.
Cena: 14,90€ (0,75l; buteljka; v trgovini)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Hoppiness (Koper)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar