petek, 20. januar 2017

Mister Russell


Ime: Russell
Pivovarna: Pivovarna Mister, Domžale

Stil piva: IPA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica

Ocena: 3,9 / 5 → tako se dela
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 12/15 - OKUS: 12/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Uglajeni gospod s popolnoma izdelanim stilom sliši na ime Russell, gre pa za pivo trenutno še vedno trendovsekga stila IPA, ki je nastal v novi domžalski nomadski pivovarni Mister. Na izgled ta zvarek definitivno izstopa, kakšna pa je vsebina?

V trenutku nas preplavi prijetna hmeljna aroma, ki je v večji meri darilo slovenske sorte hmelja styrian wolf. Le ta se namreč pokaže z značilnimi sladkimi sadnimi notami ter pridihom cvetlic in bezga, ki na koncu nekako spominjajo na žvečilni gumi. Tudi na izgled je elegantni Russell zelo vabljiv, saj bež glava le še dopolni popolnoma motno temno jantarno telo. Grenkoba je le za odtenek zadržana, saj je bila glavna naloga hmelja aroma. Vseeno pa grenkobni karakter lepo pride do izraza, nadaljuje pa se še v trajajoč in konkreten pookus. 

Prijetna in lahkotna IPA, ki kljub nekoliko bolj nežnemu značaju, v sebi še vedno skriva pravo dozo grenkobe. Poseben pečat pivu podari še dodatek zelo zanimive in aromatične sorte hmelja, ki dopolni zelo prijetno celoto. Gospod, za katerim se bodo obražale mnoge glave.
Kje ga najdem?
  • Stara Fabrka (Domžale)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Pop's Place (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar