četrtek, 19. januar 2017

Mali Grad / Hopsbrew Lactose Tolerant


Ime: Lactose Tolerant
Pivovarna: Pivovarna Mali Grad, Kamnik; v sodelovanju s Pivovarna Hopsbrew, Sela pri Ihanu

Stil piva: APA
Vsebnost alkohola: 6%
Na voljo: steklenica - točeno

Ocena: 4,6 / 5 → boljše kot to ne gre
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 14/15 - OKUS: 14/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 10/10)

Lactose Tolerant je v pravem duhu butičnega pivovarstva nastal kot produkt sodelovanja dveh butičnih mikropivovarn - Mali Grad in Hopsbrew (po 108 Gravitacije že njuno drugo sodelovanje). Gre za posebni svetli ale, ki v sebi skriva še eno posebno sestavino, to je laktozo.

Temno jantarni zvarek nas že na prvi vdih do popolnosti očara s svojim izjemnim hmeljnim značajem, ki nas popelje na tropsko tržnico - ananas, mango, pasijonka in še kaj bi se našlo. Nekaj kasneje bo pot do nas našla še blažja sladna hrbtenica s karamelo in piškoti, seveda, če piva prej ne zmanjka. Pod veliko in zelo lepo obstojno glavo umazane barve se znajde zvarek precejšnje polnosti in svilnatega občutka. Zmerni hmeljni grenkobi se pridružijo občutne note borovcev, za nekaj ravnovesja pa poskuša poskrbeti že blaga sladkoba.

Ekstremno pitno pivo, ki ga bo zmanjkalo v trenutku, navduši že na prvi pogled in prvi vdih. S svojim odličnim okusom pa nam da točno to, kar bi si od odličnega svetlega ale vara le želeli - pivo, ki bi ga kar pili in pili in pili.  
Cena: 2,80€ (0,5l; steklenica) - Točilnica Mali Grad (Kamnik)

Kje ga še najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Sir Williams Pub (Ljubljana)
  • Pivoljub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar