petek, 26. oktober 2018

Castra Vendor


Ime: Vendor
Pivovarna: Castra Pivovarna, Ajdovščina

Stil piva: Belgijsko pšenično pivo

Vsebnost alkohola: 5%
Na voljo: točeno - steklenica


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Naslednji junak, ki prihaja iz najmlajše ajdovske pivovarne po imenu Castra, sliši na ime Vendor. Vendor je prijetno začinjeno pšenično pivo, ki je zvarjeno v tradicionalnem belgijskem witbier stilu - torej belgijski karakter s slovensko dušo.

Vendor je skorajda popolnoma jasne zlate obarvanosti, pokriva pa ga večja, a zelo neobstojna puhasta bela pena. V aromi ga je zaznati po izazitih začinjenih tonih - koriander pride kar do izraza nad tipičnimi pšeničnimi značilnotsmi. V okusu ga zaznamujejo pikantni priokusi, ki pivu še poudarijo svež občutek, spremlja pa jih srednja grenkoba, ter nekaj blago kiselkastega citrusnega značaja s krajšim pookusom.

Castrin Vendor je zaradi kombinacije lahkega telesa, pikantnosti v okusu in konkretne vsebnosti CO2 v telesu zelo svežega značaja in res osvežilen. Pšenični značaj pa obenem ni pretiran, da ne bi bilo pivo všeč tudi tistim, ki sicer ne prisegajo na pšenična piva, a še vedno dovolj občuten, da pivu da značaj.
Cena: 3,80€ (0,33l; steklenica) - Patrick's Irish Pub (Ljubljana)




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → sicer nisem ravno zaprisežen ljubitelj pšeničnih piv, toda Vendor me je konkretno presenetil s svojo osvežilnostjo in svežino
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 5/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***

Ni komentarjev:

Objavite komentar