sreda, 12. februar 2020

Advocatus Brez Nadzora Double Pšenična IPA


Ime: Brez Nadzora Double Pšenična IPA
Pivovarna: Advocatus Pivovarna, Škofja Loka

Stil piva: Pšenični IPA

Vsebnost alkohola: 8,5%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Del Advocatusove praznične serije piv, ki so bile izdane v omejeni izdaji pod imenom Brez Nadzora, je tudi ta pšenični IPA zvarek. Ker pa za nižje (zimske) temperature navadni včasih ni dovolj, so naredili kar dvojnega.

Izjemno velika in kot spomladanski sneg (če je) obstojna bela glava se postavi na vrh kozarca polnega motnega piva oranžno-jantarne barve. Aroma je v začetku dokaj izrazita z notami zrelih banan, ki jih iz ozadja dopolnjuje še nekaj sadnega diha, le-tega pa prekrije nežno začinjen značaj. V okusu prevlada srednje solidna grenkoba, katero dopolnjuje citrusni karakter, v finišu pa še dodobra začinjen občutek. Pookus, ki je precej dolg, je tudi konkreten in kar precej grenkobno naravnan.

Advocatusov pšenični IPA je malenkost lahkotnejšega telesa in kar precej izrazitega karakterja. Sicer je kar precej bolj pšeničnega kot IPA značaja in bo tako bolj všeč predvsem tistim, ki raje posežejo po pšeničnih zvarkih.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → malo preveč izrazit pšenični značaj za moj okus, a vseeno piten in predvsem z dobro skritim alkoholom
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar