petek, 1. december 2017

Ressel 27 White IPA


Ime: 27 White IPA
Pivovarna: Pivovarna Ressel, Podbočje

Stil piva: Pšenični IPA
Vsebnost alkohola: 5,8%
Na voljo: točeno - steklenica

Ocena: 3 / 5 → ta je pa dober
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 9/15 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 5/10)

Resslov White IPA zvarek nastane, ko se srečata belgijska šola varjenja piva s svojimi aromatičnimi in teksturnimi značilnostmi in ameriški hmelji s svojimi aromami in okusi tropskega sadja, borovcev in citrusov. Torej, nekakšen belgijsko-ameriški hibrid, zvarjen na slovenskih tleh.

Resslova sedemindvajsetica se pokaže v zelo motni, umazano oranžni barvi, na vrhu kozarca pa za precej kratek čas posedi še srednje majhna bela pena. Počasi do nas pride zelo nežna in sladka sadna aroma, ki jo spremlja kar lepo zaznaven začinjeni dih, ki smo ga vajeni pri belgijcih (koriander). V začetku okusimo nežno, kar nekoliko zadržano grenkobo, ki kasneje le pride nekoliko bolj do izraza. Sladna osnova ji nudi pravo podporo, začinjeni značaj da pivu še dodaten karakter, vse skupaj pa se zaključi z daljšim in nežnejšim pookusom.

Pivo, ki v svojem značaju združuje lep prikaz belgijskega pšeničnega značaja na eni strani, kot tudi nekaj, sicer bolj nežnega, IPAstega občutka. Pivo kot se spodobi, ki pa bo mogoče vseeno bolj zaigralo po notah ljubiteljev pšeničnih zvarkov, kot pa IPA pivcev.
Kje še ga najdem?
  • Gostilna Žolnir (Kostanjevica)
  • Štiblc Bar (Krško)
  • Country Pub (Veliki Podlog)
  • BrivBARnica (Novo mesto)
  • Spin Bar (Brezovica)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:

Ni komentarjev:

Objavite komentar