nedelja, 2. februar 2020

Lobik Kiwi Juice


Ime: Kiwi Juice
Pivovarna: Lobik Brewery, Maribor

Stil piva: NEIPA

Vsebnost alkohola: 7%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lobikovi boysi se ne naveličajo in ne naveličajo motnega NEIPA stila piv - in kot kaže se tudi pivopivci ne naveličajo teh zvarkov. Eden zadnjih med njimi (pri Lobikih je vedno zelo težko reči, kateri je njihov najnovejši), že s svojim imenom jasno pove, kaj bi lahko dobili od njega - Kiwi Juice.

Kiwi Juice je izjemno, ampak resnično izjemno motnikavega telesa zelo bledo rumene barve, njegov izgled pa zaključuje tanjša bela glava, od katere kmalu ostane le tanek obroček. Nežna aroma je v svojem značaju nekoliko sadno kiselkasta in res bi lahko v njej prepoznali kivi (če nas že samo ime ne zavaja preveč). Nežnejša grenkoba v okusu je rahlo bolj suhega karakterja v začetku, na koncu pa pivo ponudi tudi nekaj blage sadne sladkobe. Zaključek pripade rahlo dražečemu finišu, trajajoč pookus pa na koncu v ustih pusti kar nekoliko saden občutek.

Lobikov kivijev sadni sok je kar nekoliko polnejšega, nasitnega telesa, ki pa po grlu steče prijetno gladko. Je mešanica značaja IPA piva in karakterja sadnega soka - no, saj to pravi tudi njegovo ime in tak tudi je.




  • Mustang Bar (Šmartno pri Litiji)
  • Big Star Pub (Novo mesto)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → sicer rahlo nenavadnega značaja v prvih požirkih, ampak v pozitivnem smislu - nekakšen IPA juice špricarček
(IZGLED: 5/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar