petek, 28. februar 2020

Thirsty River Kaleidoscope


Ime: Kaleidoscope
Pivovarna: Thirsty River Brewing, Bovec

Stil piva: Zimsko pivo

Vsebnost alkohola: 10%
Na voljo: točeno



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tudi v bovškem brewpubu Thirsty River Brewing niso pozabili na svoje pivce v zimsko-prazničnem času. Za ta poseben čas v letu so zvarili posebni zimski ale Kaleidoscope, ki je obdobju primerno začinjen in s konkretnejšo stopnjo alkohola, primeren tudi za najhujši mraz.

Kaleidoscope se prikaže v temno rjavem odtenku, kar dodobra motnikavega telesa, izgled pa mu dopolni srednje velika pena, umazano bela ter zelo dolgo obstojna. Izpod glave prisopiha nežnejšo začinjena aroma v ospredju z božičnimi začimbami - najbolj izstopajo klinčki, pojavi se cimet, pa tudi janež je nekje, medtem ko je kasneje moč prepoznati še nekaj suhega sadja. Blagi sladkobi piškotov sledi srednja grenkoba, kasneje pa prevlada še izrazita, a ne premočna sladkoba suhega sadja. V finišu sledijo začimbe, ki so kar izrazne, pookus pa še na kratko s piškotnim značajem postane v ustih.

Zimski Kaleidoscope je srednje polnega in nasitnega telesa, ter kar pošteno izrazitega prazničnega značaja s svojim začinjenim okusom. Dvoštevilčno vsebnost alkohola zelo lepo zakriva, kajti le-ta skorajda ne pride nič do izraza, ter tako ostane pivo lažje pitno, če so vam seveda božični okusi ljubi.




  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → alkohol je res lepo zakrit, ga je veliko lažje spiti, so pa za moj okus začimbe vseeno malo preostre, oziroma jih je malo preveč 
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar