četrtek, 27. februar 2020

PuBa Beer La Sur


Ime: La Sur
Pivovarna: PuBa Beer, Celje

Stil piva: Kisli ale - saden

Vsebnost alkohola: 5,4%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nomadski pivovarji PuBa Beer so se na svojo pivovarsko pot podali malo drugače, kot to naredi večina pivovarjev. Inspiracija so jim bila naravna vina, kar jih je tako potegnilo v svet novih kislih piv, kot pravijo. In njihov prvenec, La Sur, je tako kisli ale, ki mu nekaj značaja poda tudi dodatek mangovega pireja.

Izredno motnikavo zlato obarvano telo La Surja se za krajši čas pred svetom skrije pod srednje veliko glavo, penasto in belega odtenka. Izpod nje počasi in zelo nežno prisopiha rahlo sladka aroma zelo zrelega manga in nekaj kiselkasto-vinskega karakterja kar nekoliko bolj v ozadju. Prvi požirek kar pošteno potegne usta skupaj s svojim izraznim, a ne pretiranim sadno-kiselkastim občutkom, malo kasneje pa ta kiselkasti karakter spremlja še nekaj precej blagega sadnega, sladkega priokusa.

La Sur je lahkotno poletnega značaja in zaradi svoje kombinacije sadnega in kiselkastega okusa posledično tudi zelo svežega in osvežilnega duha. Pivo za ljubitelje rahlo nežnejših in sadnih kislic, ter za tiste, ki se radi sprehajajo med svetovoma vina in piva.




  • Huda (Brežice)
  • Tamkoučiri (Celje)
  • Špital Za Prjatle (Celje)
  • Kavarna Bodi (Ptuj)
  • Domačija Novak (Žužemberk)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo osvežilno in prijetno kiselkasto - mogoče je mango malo preveč zakrit, ampak vseeno je zelo všečen in piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar