ponedeljek, 3. februar 2020

Naboj ZIPA


Ime: ZIPA
Pivovarna: Pivovarna Naboj, Koper

Stil piva: Lahki IPA

Vsebnost alkohola: 4,5%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Pivovarna Naboj, ki imena svojih piv išče v računalniškem svetu, je za spomin na poletno obdobje zvarila nekaj bolj lahkotnega. Pripravili so session IPA, ki so ga poimenovali ZIPA.

Prijetna in lepo izrazna tropsko-citrusna sadna kombinacija arome pogumno zadiha izpod večje in puhaste glave umazano bele barve, v ozadju pa jo spremlja še nekaj cvetličnih not. Trajajoča pena se za kar nekaj časa usede na vrhu motnikavega piva, ki je všečne oranžno-ognjene barve. V okusu prevladuje solidna hmeljna grenkoba, nekoliko zeliščna v finišu, v začetku pa jo spremlja tudi lahkotna sadna sladkoba. Pookus na koncu s suhim občutkom še zelo dolgo pusti kar izrazito sled na jeziku.

ZIPA je lahkotno in poletno pivo, temu letnemu času primernega sadnega značaja, ki pa v okusu prinese celoten in tipičen značaj IPA zvarkov. Nižja stopnja alkohola in polnost okusa ter značaja pa pomenijo, da je session IPA tak kot pač session mora biti.




  • Bar Cameral (Koper)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → lahkotno piten, lepo aromatičen in konkretnega okusa - kot se za session spodobi in kot tudi meni ustreza
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar