torek, 11. februar 2020

Bevog Hagger Blend 1019 Blue


Ime: Hagger Blend 1019 Blue
Pivovarna: Bevog Brewery, Bad Radkersburg

Stil piva: Ječmenovo vino

Vsebnost alkohola: 12,2%
Na voljo: točeno - steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Bevogov Hagger, mogočno ječmenovo vino z zavidljivo stopnjo alkohola, je tudi proti koncu leta 2019 doživel novo reprizo - to je sedaj že četrta predstava tega konkretnega piva v zadnjih petih letih. Pivo, ki je ustvarjeno z namenom, da se ga počasi srka in do popolnosti uživa v njem.

Modri Hagger je popolnoma črne barve, kot nafta, pokriva pa ga zelo tanka bež glava, od katere obstane le še tanek obroček. V aromi se izkaže s kompleksnim značajem, kjer lahko prepoznamo kar očitne lesne (hrastove) note s pridihom viskija (in kakšne druge žganjice). Dopolnjujejo ju pridihi vanilije ter suhega sadja in nežno pražen duh za zraven. Iz ozadja se pridruži še nekaj čokolade, a vseeno vsemu skupaj vlada karakter lesa in žgane pijače. V okusu povsem prevlada sladkoba, že takoj v začetku požirka - čokoladno-karamelno sladkobo prijetno dopolnjuje še suho sadje in vse to v kar konkretni meri. Rahla grenkoba ne pride ravno do izraza, dolg in rahlo pražen pookus pa lepo pusti svojo sled.

Hagger navduši s svojo (sicer pričakovano) kompleksnostjo, kremastim telesom in s kar konkretno sladkobo v okusu - le-to pa nato še dopolni kar poštena toplota v požirku, ki pa ne podžge po grlu. Tako je Hagger konkretna sladica, ki pa jo seveda najbolj paše deliti.




  • Že v redu, Primož (Ljubljana)
  • Za Popen't Pivoteka (Ljubljana)
  • Pivarna (Maribor)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,4 / 5 → veliko okusov in arom se lepo pomeša in premeša, a pridejo obenem tudi pošteno do izraza; je precej nasiten, a lepo piten
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 18/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar