petek, 15. maj 2020

Tektonik Triger


Ime: Triger
Pivovarna: Pivovarna Tektonik, Ljubljana

Stil piva: Svetli ležak

Vsebnost alkohola: 4,7%
Na voljo: steklenica



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Triger je Tektonikov svetli ležak, ki so ga pod znamko Bergkonig zvarili za trgovsko verigo Hofer. Da pa gre za slovenski ležak, so to poudarili z uporabo dveh domačih sort hmelja - styrian golding in styrian dragon.

Ta ležak je nekoliko motnikavega telesa blede zlate obarvanosti, pogled nanj pa dopolnjuje manjša in neobstojna bela penasta glava. Aroma je dokaj nežna in neizrazita, v njej pa se pomešajo note mokre trave in kruhasti pridih, ki nato nežno nežno prevlada. Okus se ponaša s travnato grenkobo, kar lepo izrazito in na jeziku prijetno dražečo, dopolnjuje pa jo rahlo citrusast značaj v koncu, ki se skupaj z grenkobnim občutkom nadaljuje v pookus.

Triger je ležak lahkotnega telesa in svežega značaja, ki ponudi kar nekaj karakterja v okusu, tako da ni le še eden izmed navadnih ležakov na polici. Ampak gre za pravi in osvežilni ležak polnega okusa.




  • trgovine Hofer (po Sloveniji)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sorodni in podobni zvarki:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → simpatičen in lepo piten, dovolj karakteren - svež citrusno-hmeljni značaj ga naredi še bolj osvežilnega
(IZGLED: 3/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar