sreda, 1. julij 2020

Kajtimar Premium

Pivo

Premium

Pivovarna

Mala Pivovarna Kajtimar - Ljubljana

Stil

Svetli ležak

Alkohol

4,8%



Kajtimar Premium je svetli ležak, ki so ga v pivovarni Kajtimar nadgradili tako, da so ga hladno hmeljili za tisti čisto pravi karakter. Nastalo je pivo, ki združuje tradicijo ležaka in moderne pristope sodobnega kraft pivovarstva. 

Srednje majhna in popolnoma snežno bela puhasta glava za krajši čas posedi na vrhu kozarca, ki je poln kristalno jasnega, zlato obarvanega veselja. V razmeroma nežnejši aromi prevlada kruhast značaj, ki ga blago dopolni travnati hmeljni duh, čeprav celotno gledano prevlada karakter belega kruha. Srednje močna hmeljna grenkoba prevlada v okusu, kjer se pokaže z izraznim travnatim občutkom ter nekaj blagega karakterja limonske trave na koncu. Zaključek pa pripade še razmeroma nežnemu in trajajočemu pookusu.

Kajtimar Premium je ležak lahkotnejšega telesa in čistega značaja, v katerem se lepo pokaže malenkost bolj izrazi hmeljni naboj. Vse to pa pivo dela preprosto pitno in polnega značaja.  


Kje naj ga iščem?


  • Kajtimar (spletna trgovina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepop iten, ravno dovolj kruhast in z mogoče malo prenežnim hmeljnim značajem za še boljši vtis

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar