torek, 14. julij 2020

Castra Hej-zi

Pivo

Hej-zi

Pivovarna

Castra Pivovarna - Ajdovščina

Stil

NEIPA

Alkohol

7%



Fanta iz ajdovske pivovarne Castra sta za poletni čas in za višje temperature, ki kar kričijo po osvežitvi, pripravila sadno hmeljno bombico Hej-zi, ki že namiguje za kateri stil piva gre. V tem obdobju kot kaže res ne gre mimo te NEIPA norije - in nobeden nima nič proti temu.   

Castrin NEIPA je razmeroma motnikave, žareče oranžne barve, umazano bela pena, ki se ustvari na vrhu, pa je lepo kremasta in kar dolgo trajajoča. Aroma je prijetno hmeljnata, v njej pa se lepo pokažejo sladke sadne note, malo bolj zadržane, in zraven še bolj izrazni citrusni toni, medtem ko je v ozadju srečati še nekaj cvetličnega pridiha. Srednje izrazna grenkoba kar lepo podraži po jeziku, s seboj pa prinese še nekaj kokosno-vanilijastega značaja, ki je v finišu požirka kar pošteno opazen. Vse pa se nadaljuje še v trajajoč pookus. 

NEIPA iz Ajdovščine je lahkotnejšega telesa, primerno seveda poletnemu vremenu, ob tem pa tudi zelo svežega značaja. Okus v požirku pa do popolnosti zaznamuje konkreten hmeljni značaj, kjer izstopa že prej omenjeni kokosov občutek - nekaterim bo ravno zaradi tega ta NEIPA nekoliko drugačen, bolj poseben. 


Kje naj ga iščem?


  • Kavarna Ave (Ajdovščina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → lahko piten, v aromi se mi dopade, v okusu pa mi je nekoliko preveč izrazit kokosov značaj

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar