sreda, 8. julij 2020

KULT316 Blonde Ale

Pivo

Blonde Ale

Pivovarna

Pivovarna KULT316 - Ljubljana

Stil

Zlati ale

Alkohol

6,1%



Šolska mikropivovarna, ki svoje pivo streže v lastni kavarni KULT316, je poskrbela za nov zvarek v svojem naboru. Tokrat so se lotili stila zlati ale ali blond ale in nastala je ta tekoča osvežitev.

Tanjša bela glava za krajši čas prekrije bakreno-zlato telo, ki je le malenkostno motnikavo. Aroma je nežnejša, a v tej maniri zelo všečna s sladkimi sadnimi notami, ki jih kasneje prevzamejo pridihi žvečilnega gumija in parfumaste cvetlične note, še posebej se pokažejo vrtnice. Tudi v okusu je ta blond ale zelo nežen in zadržan, v bistvu še nekoliko bolj kot v aromi. Predstavi se z nekaj minimalne grenkobe, travnate v značaju, ki jo dopolni blag sadni priokus daleč v ozadju, preden vse zaključi nežen in kratek pookus.

KULT316 Blonde Ale je zelo nežno, preprosto, lahkotno in neizstopajoče pivo. Pivca ne bo odpihnilo s svojim karakterjem, ki je za ta namen prezadržan, bo pa nezahtevnega pivca lepo odžejalo, kar je , če smo povsem natančni, tudi glavna naloga in odlika tega stila nasploh.  


Kje naj ga iščem?


  • Kavarna KULT316 (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → aroma se mi dopade, v okusu pa je vseeno premalo karakteren - ni pa slab

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar