ponedeljek, 6. julij 2020

Tektonik Lower

Pivo

Lower

Pivovarna

Tektonik Kraft Pivovarna - Ljubljana

Stil

Nizkoalkoholno pivo

Alkohol

1,5%



Lower je Tektonikovo najbolj nizkotno pivo - in sicer, da ne bo kakšne pomote, najbolj nizko alkoholno. Ta lahki ale namreč vsebuje le borih 1,5%, a kljub temu ohranja svoj pravi značaj. Boljše kot voda je brez dvoma. 

Tektonikov Lower se lahko pohvali z dokaj izrazito in zelo všečno ter vabljivo hmeljno aromo, ki jo sestavljajo sladke sadne note, nekaj citrusnega diha ter nežnejši parfumast cvetlični vonj vrtnic. Tanka bela glava, ki prekriva nekoliko motnikavo zlato telo, se začne kar kmalu umikati ter se tako tudi popolnoma izmakne. V okusu nas po jeziku požgečka nežna hmeljna grenkoba, le lahkotno travnata v značaju, od nje pa v kratkem pookusu ostane le nežna sled. 

Lower, nizkolakoholni Tektonik, je v značaju precej bolj lahkoten in nežen, kar pa je tudi pričakovati od piva z manj % alkohola kot ga ima navaden radler. Je lahkotno piten in ponudi nekaj značaja, vendar pa je ta vseeno nekoliko sramežljiv. Vseeno pa je veliko bolj karakteren kot običajna nizkoalkoholna piva.  


Kje naj ga iščem?


  • Leclerc (Ljubljana)
  • trgovine Mercator (po Sloveniji)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,1 / 5 → preprosto piten, malo izvodenel sicer, a vseeno ponuja nekaj okusa - aroma pa je super

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar