ponedeljek, 13. julij 2020

22Brewing Meet The Goat

Pivo

Meet The Goat

Pivovarna

22Brewing - Koper

Stil

Zeliščno pivo

Alkohol

6,9%



Meet The Goat iz pivovarne 22Brewing je sicer IPA, vendar povsem drugačna od običajno. Njen podnaslov je Raw Farmhosue IPA, kar pomeni, da gre za t.i kmečki ale (farmhouse), ki je zvarjen z mešanico rža, pšenice in ječmena. Poseben značaj pa pivu doda še dodatek za pivo nekoliko neobičajne sestavine - žajblja. 

Dokaj velika rumenkasto-bela pena prekrije izjemno motno telo, umazano oranžno-jantarne barve, ki izgleda kot gosti sok. Aroma je sicer zelo sramežljiva, a ob blagem sadnem pišu pokaže malenkost bolj pogumen pridih začimb - izurjen nos bi v njem lahko res prepoznal žajbelj. Tudi v okusu ta raw farmhouse IPA deluje precej nežno. Blaga grenkoba se le na rahlo pojavi, dopolni pa jo prav tako nežen začinjeni priokus. Krajši pookus pa lepo še rahlo pusti svojo sled. 

Meet The Goat je nežen in lahkoten zvarek, prijetno in preprosto piten, ki pa vseeno dovolj lepo pokaže kaj skriva v sebi. Pivo predvsem za tiste, ki so jim nežno začinjeni okusi v pivu blizu in jim ta značaj ne predstavlja problema. Res, da pravi, da je IPA, ampak klasičnega IPAstega značaja ne pričakovati.  


Kje naj ga iščem?


  • 22Brewing (spletna trgovina)
  • Že v redu, Primož (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → lepo piten, žajbelj se lepo skrije, da ni preveč izrazit, a vseeno se prikaže - dober in zelo pozitivno presenečenje

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar