četrtek, 2. julij 2020

Thirsty River Downhill


Pivo

Downhill

Pivovarna

Thirsty River Brewing - Bovec

Stil

Porter

Alkohol

5,5%



Iz bovškega konca prihaja tudi ta vanilijev porter, ki so ga seveda zvarili v pivovarnici Thirsty River. Nekoliko bolj sladast zvarek bo seveda osvežitev tudi po downhillu iz bližnjih vrhov, drugače pa Downhill vanilla porter sede tudi kar tako.  

Vanilijev porter se pokaže z zelo temno rjavo barvo, ki je že skorajda popolnoma črna, velika in kar obstojna bež glava, pa s svojim kremastim značajem dopolnjuje njegov izgled. Odlikuje ga nežna sladna aroma, piškotasta in z blagim duhom vanilije, zraven pa se pokaže še nežno začinjen pridih. Srednja sladkoba pride do izraza v začetku požirka, sledi pa še nežna grenkobica in kasneje še vanilijast občutek. Rahlo pražen finiš zaključi požirek, nežen pookus pa še na kratko pusti sled na jeziku.

Downhill je srednje polnega telesa in všečnega svilnatega občutka, ko spolzi po grlu. Je nežnejšega značaja, a vseeno dovolj lepo pokaže svoj vanilijast značaj. Tako pivo za ob sladici, po njej ali pa kar namesto nje. 


Kje naj ga iščem?


  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → malo nežnejši z vanilijo mogoče, a zelo lepo steče - soliden porterček

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar