petek, 24. julij 2020

Bevog Who Cares Editions Hassle


Pivo

Who Cares Editions Hassle

Pivovarna

Bevog Brewery - Bad Radkersburg

Stil

Gose

Alkohol

4,1%



Don't hassle the gose! V pivovarni Bevog so v svojo serijo piv Who Cares Editions zopet dodali nekaj bolj kiselkastega - Hassle gose. Pivo, ki ga tradicionalno zvarijo z dodatkom soli in koriandra, so bevogovci naredili še malo po svoje in vanj dodali pomarančno lupinico in limonsko verbeno. 

Bevogov gose predstavi zmerno izrazita aroma koriandra, ki jo spremlja čisto nežen limonast pridih in nekaj pšeničnega piša sem ter tja. Pod srednje veliko milnato glavo, ki je snežno belega odtenka in ne ravno obstojna, se nahaja le rahlo motnikavo telo blede rumene obarvanosti. Prvi požirek nekoliko potegne usta skupaj z zmerno kiselkastim občutkom, prav tako nekoliko limonastim. Prijetno slan finiš pa na koncu kliče po še. 

Hassle gose je zelo lahkotnega telesa in goseju primernega izjemno svežega značaja. Ljubiteljem nežno kiselkastih piv bo pričaral nasmeh na ustih že po nekaj prvih požirkih, nekateri ostali pa ga bodo zaradi osvežilnosti zamenjali za klasičen "špricar". Drugače pa gose kot pač gose mora biti, a z malo Bevog twista. 


Kje naj ga iščem?


  • Bevog Brewery (spletna trgovina)
  • Lajbah (Ljubljana)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,7 / 5 → dober gose s prijetno kislino, v aromi ga malo zmanjka, ampak je zelo lepo piten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar