četrtek, 21. april 2016

Hopsbrew Rye IPA


Ime: Rye IPA
Pivovarna: Pivovarna Hopsbrew, Domžale
Stil piva: Rženi IPA
Vsebnost alkohola: 6,5%

Ocena: 3,3 / 5
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/15 - OKUS: 10/15 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 7/10)

Novoustanovljena pivovarna Hopsbrew si je za najnovejše pivo izbrala še eno variacijo na stil IPA - zvarili so namreč IPO z dodatkom rža. Od tega dodatka se pričakuje, da v teoriji pivu poda nekoliko bolj pikantno dimenzijo. Sedaj pa poglejmo to še v praksi. 

V kozarcu lahko zapazimo le rahlo motno IPO, ki ima temno jantarno barvo, v bistvu že skorajda bakreno. Na vrhu najdemo precej veliko in lepo obstojno peno bež odtenka. Aroma je dokaj nežna, prepoznamo pa nekoliko sladke sadne hmeljne note, družbo pa jim dela blag sladni značaj, ki spominja na piškote. Dodanega je še nekaj travnato-žitnega dodatka, ki se počasi rine v ospredje. Okus se nam predstavi z dokaj solidno hmeljno grenkobo od samega začetka, ves čas pa jo spremlja tudi tisti pričakovani pikantno-poprasti občutek - darilo dodanega rža v pivu. Ta občutek je precej izrazit, najdemo pa ga tudi v srednje dolgem pookusu.

S srednje lahkim telesom je ta IPA lahko pitna, vendar pa je treba vedeti, da ima kar izrazit pikantni značaj. Le-to mogoče ne bo po godu ljubiteljem bolj sladkih, sadnih zvarkom stila IPA, ki smo jih navajeni. 
Cena: od 2.5€ (0,33l v trgovini) do 4€ (0,33 v pubu)

Kje ga najdem?
  • Pivarna (Maribor)
  • Pivoljub (Ljubljana)
  • Sir William's Pub (Ljubljana)
  • Jazz Pub (Celje)

Ni komentarjev:

Objavite komentar