torek, 26. maj 2020

Thirsty River Rye E. Coyote

Pivo

Rye E. Coyote

Pivovarna

Thirsty River Brewing - Bovec

Stil

Rženi IPA

Alkohol

5,9%



Rye E. Coyote namesto cestnega dirkača preganja žejo in je za razliko od risanega junaka pri tem veliko bolj uspešen. Je IPA, a malo drugačen, saj je zvarjen s pomočjo rženega sladu, ki mu da nekoliko drugačen značaj.

Pod snežno belo glavo, veliko in obstojno kot snežna odeja na vrhu Kanina, se nahaja žareče oranžno-jantarno obarvano pivo. V aromi ga zaznamuje zelo prijeten hmeljni vonj z notami sladkega sadja (breskve) in citrusov, v ozadju pa je še nekaj precej bolj nežnega borovega pridiha. V začetku požirka nas zelo na hitro pozdravi sladkoba, ki pa jo takoj prevzame solidna hmeljna grenkoba, v finišu zelo suha in s konkretnim poprastim občutkom. Ta suho-grenkobni značaj pa še izjemno dolgo poleži v ustih. 

Bovški rženi IPA je zelo konkretnega značaja in s svojo grenkobo kar dobro napade naše okuse. Lahkoten v telesu, a konkreten v značaju bo bolj po okusih tistih, ki jim IPAsti značaj lepo sede.



Kje naj ga iščem?


  • Thirsty River Brewing Pub (Bovec)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,3 / 5 → dobro piten, čeprav je v koncu požirka zelo oster in izrazit - ni pa slab

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 12/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar