sreda, 27. januar 2021

Lobik The Hazening

The Hazening je pivo pivovarne Lobik, ki se zopet uvršča med motne NEIPA zvarke - kar je pri štajerskih varilcih odličnih piv zelo pogosta zgodba (in tudi pivopivci nimajo nič proti). Tokratni NEIPA so za drugačen karakter zvarili s hmelji Amarillo in Ekuanot. 

The Hazening je popolnoma motnikavega telesa mlečno rumene barve, izgled pa dopolnjuje manjša bela glava, ki se precej hitro umakne. V aromi nas prepričujejo hmeljne note sladkega tropskega sadja z nekaj zeliščne svežine v ozadju. V okusu nas najprej nežno poboža, nato pa kar malo bolj udari s hmeljno grenkobo, ki je kar lepo zeliščna v karakterju. Suh finiš še malo doda k temu, trajajoč pookus pa kar lepo potraja. 

Lobikov The Hazening je lahkotnejši v telesu in svežega sadnega značaja, kar ga dela lepo pitnega. A ob tem vseeno ostaja pošteno karakteren v okusu s svojo suho grenkobo. Malo bolj konkretna verzija NEIPA piv.
 

The Hazening

Maribor

NEIPA

7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → lepo piten, zelo svež in malo bolj oster, ampak OK

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
  

Ni komentarjev:

Objavite komentar