sobota, 25. september 2021

Loo-blah-nah Gose - Wit

Za novo točeno specialko v svoji točilnici, so v pivovarni Loo-blah-nah združili dva zgodovinska stila piva v eno. Nemški gose je podal kislost in sol, belgijski witbier pa pomarančno lupino - koriander pa imata tako oba v sebi.
 
Ta hibridni zvarek je kar motnikavega telesa in precej blede zlato-rumene barve. Njegov izgled pa zaključuje večja in puhasta bela glava, ki precej dolgo postoji na vrhu kozarca. Aroma je nežno kiselkasta, kletna, ter malenkostno bolj začinjena, predvsem koriandrasta. Rahla sladkoba se pojavi v začetku požirka in pride lepo do izraza, nadaljevanje pa je le malenkostno kiselkasto. V finišu prednjači kar dodobra slankast priokus, po katerem si zaželiš še. Nežno začinjen, rahlo trpek pookus pa kar lepo potraja.
 
Gose - Wit, zgodovinska kombinacija, je lahkotnejšega telesa in predvsem svežega značaja. Pivo je prijetno harmonično, zaradi vseh zgornjih lastnosti ter nizke alkoholne stopnje pa je predvsem zelo preprosto pitno.    

Gose - Wit

Ljubljana

Gose

3,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,9 / 5 → zelo dobra kombinacija, lastnosti se lepo ujamejo in dopolnjujejo 

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar