petek, 17. september 2021

Reservoir Dogs Baal

Novogoriški Baal je naslednji padli angel v seriji Wine Side Story, kjer nastajajo kisla piva, ki jih nato starajo v vinskih sodih različnih vinarn. Baal je zorel v lesenih sodih na grozdnih jagodah rebule vinske kleti Movia, kjer nastaja tudi kralj posebnih vin, Lunar.

Tanek bel obroček, ki izgine po nekaj kratkih sekundah, prekrije jasno in ognjeno-jantarno telo tega pivskega posebneža. Aroma nam da takoj vedeti, da imamo opravka s kislim pivom, saj lepo pokaže vinsko-balzamične note, morda z nekaj usnjenega pridiha in čisto blago karamelo v ozadju. V požirku prevlada vinsko obarvana kislina, kar konkretna, vendar ne zažge po grlu. V finišu požirka postane nekoliko trpek, ta značaj pa še dolgo poleži v ustih.

Baal je lahkotnejšega in svežega telesa, ter je do popolnosti zaznamovan s kiselkastim/vinskim značajem. In kot tak bo primeren za tiste pivoljubce, ki so že dobro vajeni konkretno kislih piv, seveda pa zna sesti tudi ljubiteljem vin.
 

Baal

Nova Gorica

Grozdni ale

8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → konkretno vinski, a se zelo lepo pije, je pa kar konkreten in najbrž ne bo za vsakega

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 17/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar