petek, 10. september 2021

Thirsty River Chado

Chado je novi IPA v naboru piv tega popularnega stila, ki so jih pripravili v bovški pivovarnici Thirsty River Brewing. Ime pa je pivu posodil kar sam glavni pivovar. 
 
Ta bovški IPA je srednje motnikavega telesa ter oranžno-jantarne barve, njegov izgled pa zaključuje srednje velika in puhasta bela glava, ki kar pošteno potraja. Aroma je precej nežna, pokaže pa predvsem svoje travnato-zeliščne hmeljne note, spremlja pa jih nekaj (pre)zrelih sadnih tonov. V začetku požirka je sicer malenkostno sladek, nato pa se nadaljuje s kar ostrim zeliščnim karakterjem in pošteno grenkobo. Pookus pa se nadaljuje v tem zeliščno-hmeljnem občutku še kar nekaj časa.
 
Chado IPA je lahkotnejši v telesu in s precej dobro zakrito alkoholno stopnjo. V svojem značaju je po eni strani precej bolj preprost, brez pretiranih sadnih značilnosti, po drugi pa kar pošteno zaznamovan z zeliščnim hmeljnim značajem.  

Chado

Bovec

IPA

7,6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,7 / 5 → v bistvu kar nekoliko preoster s svojo zeliščnostjo, se ga da spiti, ampak znajo boljše

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 10/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar