Karega, serija istrskih divjih ale piv iz pivovarne 22Brewing, je dobila novo nadaljevanje. Pripravili so namreč kisli saison, fermentiran in staran v vinskih sodih skupaj z japonskimi nešpljami (loquat).
Izjemno bledo-zlata in rahlo motnikava Karega je za kar nekaj časa skrita pod večjo in puhasto belo glavo. V aromi podarja nežnejši sadni značaj skupaj z nekaj vinskega občutka v ozadju. Nato ga prevzame kar nekoliko usnjen karakter, a s sladkim sadnim pridihom, ki ves čas bdi nad vsem. Požirek v začetku zaznamuje kar pošteno kiselkast občutek, ki usta zelo lepo vleče skupaj. V značaju je osvežilno saden, le malenkostno trpek občutek pa še kar nekaj časa poleži na jeziku.
Karega z vetrnico na nalepki je zelo lahkotna v telesu in zaradi svojega sadno-kiselkastega značaja predvsem zelo osvežilna. In kot taka se izkaže skoraj kot en pravi poletni špricarček.
Karega - Sour Saison Fermeted And Aged In Wine Barrels With Loquat Fruit
Koper
6%
Kje naj ga iščem?
- 22Brewing (spletna trgovina)
- Že v redu, Primož (Ljubljana)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo prijetna kislica, super osvežilna in z ravno nekaj sadnega občutka - zelo pitno
(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS:
16/20)
***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le
všečnost glede na osebne preference v pivu!!!***
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**
Ni komentarjev:
Objavite komentar