četrtek, 23. september 2021

22Brewing Karega - Sour Saison Fermented And Aged In Wine Barrels With Loquat Fruit

Karega, serija istrskih divjih ale piv iz pivovarne 22Brewing, je dobila novo nadaljevanje. Pripravili so namreč kisli saison, fermentiran in staran v vinskih sodih skupaj z japonskimi nešpljami (loquat). 
 
Izjemno bledo-zlata in rahlo motnikava Karega je za kar nekaj časa skrita pod večjo in puhasto belo glavo. V aromi podarja nežnejši sadni značaj skupaj z nekaj vinskega občutka v ozadju. Nato ga prevzame kar nekoliko usnjen karakter, a s sladkim sadnim pridihom, ki ves čas bdi nad vsem. Požirek v začetku zaznamuje kar pošteno kiselkast občutek, ki usta zelo lepo vleče skupaj. V značaju je osvežilno saden, le malenkostno trpek občutek pa še kar nekaj časa poleži na jeziku. 
 
Karega z vetrnico na nalepki je zelo lahkotna v telesu in zaradi svojega sadno-kiselkastega značaja predvsem zelo osvežilna. In kot taka se izkaže skoraj kot en pravi poletni špricarček.     
 

Karega - Sour Saison Fermeted And Aged In Wine Barrels With Loquat Fruit

Koper

Sadni kisli ale

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,1 / 5 → zelo prijetna kislica, super osvežilna in z ravno nekaj sadnega občutka - zelo pitno

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar