sreda, 10. maj 2023

Bevog Tri

Tri je nova poslastica, ki spada v Bevogovo serijo staranih piv. Zvarili so ga iz preprostih sestavin - uporabili so najboljše svetle slade in izključno slovenski hmelj Styrian Dragon. Na koncu pa so ta tripel starali še v sveže izpraznjenih sodih še ene njihove poslastice, Hagger.  

Bevogov tripel je kristalno jasnega telesa ter globoko zlate barve, pokrije pa ga ne preveč velika in tudi ne preveč obstojna glava. Navduši že z bežnim vdihom, kajti iz kozarca polzi zelo prijetna in nekoliko sladka aroma z notami piškotov in kruha, ki jih dopolnjujejo še lesni pridihi ter nekaj začinjeno-kvasastega značaja. V ozadju pa vse to spremlja še prijeten medeni duh. Požirek je srednje grenkoben, malenkostno kvasast in tudi kar lepo začinjen, v finišu pa pride do izraza predvsem kruhasto-piškotasta sladkoba. Pookus pa na jeziku še nekaj časa pusti nežno začinjeno sled.

Bevogov Tri je nekoliko lahkotnejšega telesa in glede na njegovo moč in kompleksnost zelo preprosto piten - nobena komponenta ne izstopa pretirano, vse pa se nekje v požirku zazna. Ob tem pa tudi nikakor ne da vedeti, da v sebi skriva dobrih 10%.
 

Tri

Bad Radkersburg

Samostanski tripel

10,3%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4,2 / 5 → izjemno preprosto piten, zelo večplasten, a na nežen način; plus, alkohol je izredno zakrit

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 9/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 16/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar