sobota, 13. maj 2023

Kovaško Pivo Rdeči Rženi Ale

V pivovarni Hotela pod Roglo so se po dolgoletnem varjenju zgolj svetlega in temnega ležaka odločili, da zvarijo nekaj malo bolj drugačnega. Podali so se v ale vode in nastal je rženi rdeči ale.  

Kovaški rženi ale je kristalno jasnega telesa temno rdečkaste, skoraj že popolnoma bakrene barve, na vrhu kozarca pa za kar nekaj časa postoji umazano bela glava. Aroma je lepo izrazita in prijetno sladna v karakterju, predvsem izstopajo všečne karamelne note, ki jih dopolnjujejo kruhasti pridihi in čisto nežen travnati piš. Požirek je v začetku zelo blago grenkoben, sledi pa nekaj piškotasto-karamelaste sladkobe. V finišu nekoliko podraži s poprastim značajem, potem pa se nadaljuje v nežen in kratkotrajen pookus. 

Rženi Rdeči Ale pivovarne Hotela pod Roglo je preprostega karakterja,a vseeno lepo izrazitih lastnosti. V telesu je srednje lahkoten in odlikuje ga predvsem preprosta pitnost. 
  

Kovaško Pivo Rženi Rdeči Ale

Zreče

Rženi pale ale

4,2%

Kje naj ga iščem?


  • Restavracija pod Roglo (Zreče)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,6 / 5 → zelo prijeten, lepo karakteren, a preprost in zelo lepo se pije; bil bi zelo dobra spremljava kakšni kruhasti jedi

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar