sobota, 20. maj 2023

Tektonik / MC77 Kombu Stout

V pivovarni Tektonik so tudi v času letošnjega Ljubljana Kraft Beer Week zvarili sodelovalno pivo. Tokrat so združili moči z italijansko pivovarno MC77 in zvarili stout, ki pa so mu dodali še sol in kombu alge.  

Kombu Stout je zelo temno rjavega telesa, že skorajda do popolnosti črnega, tanjša bež obarvana glava pa kar dobro obsedi na vrhu kozarca. Aroma je v začetku nežna, predstavijo se le rahlo pražene note ter še kak pridih čokolade, iz ozadja pa prihaja nekoliko oster "razkužilast" dih. Začetek je srednje nežžno grenkoben, nekaj sladkobe je v spremljavi, finiš pa je lahkotno oster, trpek in z nekaj alkoholnega značaja. 

Kolaboracijski stout je srednje polnega telesa in nekoliko ostrega značaja v aromi ter tudi v okusu, ki bi se ga lahko morda pripisalo morskim dodatkom. Je drugačen, a ne na neprijeten način.

Kombu Stout

Ljubljane
 
v sodelovanju z MC77 Birrificio Artigianale 
Serrapetrona (ITA)

Desertni stout

6,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sicer se kar lepo pije, čeprav je res nekoliko oster z značajem po razkužilu - ni pa neprijeten, samo nenavaden

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 5/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar