ponedeljek, 29. maj 2023

Bevog Whinchat

Najnovejši zvarek pivovarne Bevog iz serije Extinction Is Forever je namenjen mali ptički, ki jo pri nas poznajo pod imenom repalščica. Pivo sicer pogleduje proti hmeljno-kisli kombinaciji - kisli IPA je namreč dvojno hladno hmeljen s sortami Galaxy, Strata in Idaho 7.  

Whinchat je čisto jasnega zlato-rumenega telesa, tanjša bela glava pa ne obstane preveč dolgo na vrhu kozarca. Aroma je zelo nežna in zelo zadržana - dobimo le bežen sadni piš, ki ne izstopa pretirano. Požirek je v začetku zmerno grenkoben, nekoliko travnat. Nadaljevanje je trpko v svojem značaju z nekaj zelo blagega kiselkastega priokusa. Finiš je suh in kar pošteno trpek, pookus pa še kar dobro potraja. 

Bevogov kisli IPA Whinchat je lahkotnega telesa, ter je dokaj lepo piten. A je na drugi strani brez tiste značilne (in željene) kiselkaste svežine - je precej bolj trpek kot pa kisli IPA.
 

Whinchat

Bad Radkersburg

Kisli IPA

5,8%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 2,9 / 5 → sicer se ga da lepo spiti, ni nič narobe z njim, a ni to tisti kisli karakter, kot ga morda pričakujemo

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 6/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 11/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar