petek, 5. maj 2023

Pelicon Limoncello IPA

V pivovarni Pelicon so za osnovo vzeli klasičen IPA, nato pa ročno olupili in oželi okoli 100 kg limon. Nato so limonine lupinice in limonin sok dodali v ta IPA, ga hmeljili z različnimi sortami hmelja, med njimi tudi z Ariano - vse to, da so dobili res konkretno limonast značaj.   
 
Tanka, rumenkasto-bela glava za kar nekaj časa zakrije krsitalno jasno telo temnejšega zlatega odtenka. Aroma je neposredna in lepo izrazita z notami limon, ki povsem zavladajo, a niso ostre. Požirek nam ponuja srednjo hmeljno grenkobo, ki pa jo še nekoliko poudari nekoliko grenko-trpek značaj limon. V finišu se pridruži še nekaj zelo blage sladkobe, medtem ko je pookus kar pošteno trpkega limonastega značaja (limonina lupina). 
 
Limoncello IPA je lahkotnega telesa in svežega značaja, za kar brez dvoma poskrbijo limone. V svojem značaju zelo dobro pokaže svoj limonast (a ne kisel) karakter, ter tako povsem izpolni obljubo, ki jo da z imenom. Poleg tega, pa nikjer ne da vedeti, koliko alkohola skriva v sebi (razen na etiketi).  
 

Limoncello IPA

Ajdovščina

Sadni IPA

8,5%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,4 / 5 → ne morem reči, da je ravno po mojem okusu, je pa definitivno limonast in se kar lepo pije, alkohol pa je res zakrit

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 8/10 - OKUS: 6/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar