nedelja, 7. maj 2023

Bevog Imperial Raspberry Stout

Iz pivovarne Bevog prihaja tudi ta zelo konkretna imperialna pošast. Pri varjenju so uporabili kar 9 različnih vrst sladu ter najboljše maline. Nastala je prava sadno-čokoladna poslastica, ki se bo najbolj prilegla v hladnih dneh.  

Tanjša, penasta in kavnato oabrvana pena le za sekundo ali dve postane na vrhu kozarca, preden pod seboj razkirje popolnoma črno telo tega stouta. Pivo nas v trenutku objame s svojo lepo izrazno sadno aromo malin, ki pa jo iz ozadja dopolnjuje še precej bolj nežna sladna aroma z rahlo praženimi notami. Požirek očara s svojo sladko-kiselkasto-grenko kombinacijo - prevladuje sladkoba malin, ki jo dopolnjujeta nežnejša grenkoba in nekoliko bolj pražen sladni priokus, finiš pa je nato le malenkostno trpek. Pookus pa še nekaj časa postane na jeziku, predvsem s svojim praženim občutkom. 
 
Bevogov malinin cesarski stout je zelo žametnega občutka in polnejšega telesa, medtem ko je dobrih 10% alkohola zelo dobro skritih. Gre za konkreten imperial stout, v katerem pa brez dvoma prevladajo in zmagajo maline. 
 

Imperial Raspberry Stout

Bad Radkersburg

Cesarski desertni stout

10,2%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 4 / 5 → zelo piten imperial stout, maline pa pridejo do konkretnega izraza tako v aromi kot tudi okusu

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 8/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 15/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar