četrtek, 11. januar 2024

Brewwood Abies Nativitas 2023


V pivovarni Brewwood tudi konec leta 2023 nadaljujejo s svojo tradicijo varjenja piva Abies Nativitas, ki pa je vsako leto drugačnega stila. Letos so se odločili zvariti posebno dimljeno pivo, kjer dimu pomagata še hmelja Simcoe in Amarillo.

Srednje velika umazano bela glava za kar nekaj časa prekrije to dimljeno pivo, ki je temnega bakreno-rjavega odtenka. Od prvega trenutka, ko odpremo pivo, je dimljen karakter zelo očiten, čeprav ne moremo reči, da je ravno močan - ves čas pa oddaja lesnat in slaninast občutek. V okusu lahko za kratek čas občutimo rahlo sladkobo, ki pa jo v trenutku prevzame srednje občutna grenkoba. Finiš pa nato s seboj prinese še dimljen značaj, ki se nadaljuje še v zelo trajajoč, čeprav ne premočen pookus. 
 
Abies Nativitas 2023 je srednje polnega telesa in zelo žametnega občutka. Njegov dimljen značaj odigra glavno vlogo (skorajda ni zaznati drugega), na srečo tistih, ki jim dim v pivu ne sede ravno najbolj, pa le-ta dimljen karakter ni pretiran.
 

Abies Nativitas 2023

Kočevje

Dimljeno pivo

7%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → pošteno dimljen, predvsem v aromi, ampak vseeno ne tako, da bi bil zaradi tega neprijeten

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar