torek, 2. januar 2024

Reservoir Dogs Wet Dreams 2023

V pivovarni Reservoir Dogs v jeseni zelo radi pripravijo svojo verzijo trgatvenega piva, oz. wet hop piva. Tudi letos so zvarili IPA, ki pa so ga hmeljili s sveže pobranim hmeljem kmetije Vitko - uporabili pa so Styrian Wolf in Styrian Kolibri.
 
Tanjša bela glava za zelo kratek čas prekrije kristalno jasno telo temnejšega zlatega odtenka tega wet hop IPA piva. Hmeljna aroma je precej izrazita in zelo vabljiva s svojim sadnim značajem. V njej prevladajo sladki tropski sadeži (recimo melona), pojavi pa se še kar nekaj citrusov in bombonov - vse pa deluje zelo osvežilno in sveže. Požirek je srednje grenkoben v začetku, kar nekoliko travnat v karakterju, sledi pa dokaj konkretna bombonasta sladkoba in nekaj mentolaste svežine. Vse skupaj pa se nadaljuje v trajajoč pookus.
 
Wet Dreams 2023 je IPA lahkotnejšega telesa in kar konkretnejšega značaja, v katerem pa zelo lepo izstopajo hmeljne karakteristike (še posebej bombonast značaj Styrian Wolf sorte). Definitivno je to pivo, kjer ta wet hop značaj pride res do izraza. 
    

Wet Dreams 2023

Nova Gorica

IPA

6%

Kje naj ga iščem?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo prijetno aromatičen, konkretno hmeljast tudi v okusu, še posebej pa se pokaže značaj Styrian Wolfa (ki je precej specifičen)

(IZGLED: 3/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 3/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar