petek, 19. januar 2024

Lintvern Porter MMXXIII

Praznično-zimski Lintverni v tradicionalni buteljčni obliki letos prinaša nekoliko bolj dimljene karakteristike. V bohinjski pivovarni so namreč pripravili dimljeni porter, ki se bil staran z lesom fancoskega hrasta. 
 
Lintvernov dimljeni porter je popolnoma črnega telesa, na vrhu kozarca pa za krajši čas nastane bež obarvana glava, od katere nato ostane le še tanek obroč. V aromi izstopajo predvsem čokoladne note, od strani pa jih spremljajo nekoliko nežnejši praženi pridihi in še bolj blaga dimljena ter lesna nota - kombinacija vseh teh arom pa deluje zelo prijetno. Požirek je srednje grenkoben, v njem pa ta dimljen občutek pride kar nekoliko bolj do izraza kot v aromi. Vseeno pa le-ta ni pretiran. Tudi pookus pa nato le še nadaljuje v tem nežnejše dimljenem karakterju.
 
Porter MMXXIII je srednje polnega telesa in kar lepo izraznega karakterja. Predvsem se lepo kaže njegov dimljen značaj, ki pa je vseeno zelo dobro zadržan, da ne povozi celotnega piva, ampak le dopolnjuje okuse. 
 

Porter MMXXIII

Bohinjska Bistrica

Dimljeni porter

6,3%

Kje naj ga iščem?


  • Trgovina Krpan (Stara Fužina)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,8 / 5 → za razliko od mnogih dimljenih piv ima dovolj zadržan dimljen karakter, da ni pretiran, ampak se ga da zelo lepo piti

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 9/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 14/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**

Ni komentarjev:

Objavite komentar