torek, 9. januar 2024

Kapušin Beer'O'Kranjec

Po Vizirju, so tudi v pivovarni Kapušin zvarili Beer'O'Kranjca - "pivo, ki pričara okuse naše male pokrajine Bele krajine". Gre za projttk belokranjskih pivovarjev, kjer različne pivovarne po isti recepturi zvarijo svojo verzijo tega cream ale piva.
 
Kapušinova verzija Beer'O'Kranjca je kristalno jasnega telesa zlate abrve, na vrhu kozarca pa nastane večaj puhasta bela glava, ki pa se kar hitro začne izmikati. Iz kozarca nato zapiha kar izrazita hmeljna aroma, ki jo sestavljajo travnati in nežnejši začinjeni pridihi, ki nato postanejo bolj pogumni, veliko kasneje pa dobimo še blag kruhast pridih. Požirek zaznamuje kar solidna hmeljna grenkoba, ki je v karakterju travnata, v finišu pa kar nekoliko kiselkasto dražeča. Trajajoč pookus pa v tem duhu še kar nekaj časa pusti osvežilno sled na jeziku.
 
Celotno gledano je Beer'O'Kranjec zelo preprosto, lahkotno in izjemno sveže pivo, ki zaradi preproste pitnosti v trenutku izgine. 
 

Beer'O'Kranjec

Gradac

Kremni ale

4,7%

Kje naj ga iščem?


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Če vam je bilo všeč to pivo, poizkusite še:



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Moje mnenje: 3,5 / 5 → zelo svež, nežno kiselkast travnat občutek mu zelo paše in ga dela še malo bolj pitnega

(IZGLED: 4/5 - AROMA: 7/10 - OKUS: 7/10 - TELO: 4/5 - KONČNI VTIS: 13/20)

***Moje mnenje ne odraža same kvalitete izdelave piva, ampak le všečnost glede na osebne preference v pivu!!!*** 

**Vsak pivopivec ima na srečo svoj okus, tako seveda ni nujno, da se naši okusi ujemajo. V vsakem primeru pa lahko svojo izkušnjo s tem pivom prosto delite med komentarji.**



Ni komentarjev:

Objavite komentar